Logga in / Registrera

massage friskvård

Massage som friskvård borde vara en självklarhet för alla

Det är få som inte är medvetna om hur bra det är att få massage. Du kanske tänker på massage som något skönt och mysigt medan andra minns hur de blev av med smärta tack vare professionella massagebehandlingar. Det borde vara självklar med den här typen av friskvård för alla! Hur kan du få massage som friskvård regelbundet? Det finns flera vägar att gå…

Gå till en professionell massör regelbundet

Om det ska vara riktigt effektiv massage och friskvård som verkligen fungerar som tänkt så finns det fördelar med att gå till en riktigt bra massageklinik. Här finns det ju experter som kan ge dig en skräddarsydd massage.

Det är sant att det kostar mer att gå till professionell massör men det går ju att spara pengar med paketpriser och klippkort. Om du väljer en massageklinik som kan ge godkänt friskvårdskvitto så går det ju att få avdrag på detta.

På en massageklinik får du olika typer av massage som:

  • Idrottsmassage
  • Klassisk svensk massage
  • Thaimassage
  • Gravidmassage

I och med att det finns experter på plats så kan du på detta vis få den friskvårdsmassage som kommer att fungera allra bäst för dig. Om det dessutom är en massagekedja med flera olika kliniker så blir det inte svårt att hitta en klinik som ligger bra till för att passa in i ditt schema så att du hinner med massagen.

Massera dig själv och dina kollegor

Idag är det många som väljer att investera i verktyg som massagepistol och massagekudde. Detta för att få massagen oftare och utan att behöva gå till en professionell behandling. Om du går till gym som en del av den friskvård du får från ditt företag så är det klart att ett massageverktyg kan göra under i samband med löpning och annan träning.

massagepistol massage

Massagepistoler är ju enkla att ta med sig. De kan användas i samband med träning såväl som efter att ha suttit i en bastutunna. På så vis är de väldigt smarta och ger massage ofta för den som vill ha den. Om det finns ett stort gemensamt intresse för massagefriskvård kan man eventuellt köpa in lite olika massageverktyg för att alltid ha tillgång till detta på kontoret.

Massage är bra för alla

När du inser hur bra massage är som friskvård på jobbet så bör du komma ihåg att den är bra för precis alla. Det finns studier som visar hur viktig taktil massage kan vara på förskolan. Det är också bra för äldre att bli berörda och få massage med jämna mellanrum.

Kanske kan vi i framtiden se att massagen blir en större del av barn och ungdomars vardag. Om massage kan vara en del av idrotten i skolan så kommer den ju att upptäckas av många fler. Kan man börja med den här typen av friskvård i tidig ålder så kan det göra stor skillnad på sikt. Bara det att ungdomar tar med sig kunskapen om massagens fördelar med sig in i arbetslivet gör ju att fler företag kommer att satsa på denna effektiva typ av friskvård för att få anställda att må mycket bättre på jobbet.

Rekommenderade produkter

Relaterade butiker