Logga in / Registrera

kreativ skylt

Så gör du en egen skylt online

Det har aldrig varit enklare att skapa skyltar på egen hand. Oavsett om du behöver en liten skylt till din postlåda eller en större för att markera parkering för din elmoped så kan du ta hand om detta online. Det finns svenska skylttillverkare som Holmquistsign som låter dig göra skylt själv.  Men hur gör du detta rent praktiskt?

Vi tar en titt på hur du kan skapa en skylt online som du sedan kan använda professionellt på jobbet eller kanske hemma för att förklara hur en förbränningstoalett fungerar.

Från mall till färdig skylt

Vägen till en färdig skylt går via en mall, den design du vill ha och till sist själva skylttillverkningen. Det mesta kan du göra online men det är förstås viktigt att du är väl medveten om hur du vill att din skylt ska se ut.

Börja med en mall som passar

När du använder dig av ett verktyg online för att göra egna skyltar som den som finns på Holmquistsigns hemsida så kommer du att kunna välja en mall. Det här är strukturen för den färdiga skylten. Mallen har form och designinslag. Men du kan förstås justera så att det blir den färg och font som du vill ha.

När du väljer mall ska du betänka:

  • Hur ska skylten användas?
  • Ska skylten hänga permanent eller är det en tillfällig skylt som till exempel grattis på födelsedagen eller välkommen hem skylt?
  • Ska skylten varna för något?
  • Är det skyltning som ska visa vägen?

När du har tänkt lite mer på syfte blir det enklare att välja rätt mall. Om du är osäker kan du se på bilder på andra skyltar inom samma kategori. Det gör det lättare att hitta formen som passar för ändamålet.

När du väl har en mall så måste din skylt inte se ut som allt annat som redan finns. Du kan välja unika kombinationer av färger och en font som står ut. Dessutom kommer ju det som du skriver på skylten att göra den unik för ditt syfte.

gör egen skylt
Med verktyg online behöver du inte göra en skylt för hand!

Kom igång med design

För att designa en skylt så ska du jobba med de ingredienser som du har att leka med. Det är saker som font (fonter för skärm och fonter för skylt har olika krav), grafik, färger och bakgrund. Genom att utforma texten på ett visst sätt och placera den så som du vill ha det så kan det bli en mycket personlig skylt.

När designen är klar så är din skylt redo för att tillverkas. Då har du flera val vad gäller material. Detta är viktigt att tänka på. Din design kommer att se olika ut beroende på skyltens material. Dessutom kan material som plast eller metall vara bättre än papper och trä om skylten ska hänga utomhus.

Själva tillverkningen sker ju inte online utan i den verkstad som är kopplad till nätverktyget. Du kommer att se en bild på hur din färdiga skylt kan tänkas se ut. Slutresultatet blir antagligen mycket bättre om du vänder dig till en seriös skylttillverkare.

När du har klickat på knappen beställ så kommer din skylt att skapas i enlighet med din design. Du kan förstås göra flera exemplar med olika text. Det är ju perfekt då du behöver skyltarna till exempel som namnskyltar på ett kontor.

Summering

Det är enkelt nog att göra en skylt online. Du kan ta dig tid till att få fram en design som känns rätt. När allting är klart så är det bara att beställa hem den färdiga skylten. Detta fungerar bra både för privatpersoner och för företag.

Rekommenderade produkter

Relaterade butiker