Logga in / Registrera

handla kalsonger

Så handlar du rätt kalsonger online

De kostar inte som en carport med förråd men det kan krävas minst lika mycket tanke då du vill köpa kalsonger online. Om du har lite koll på dina preferenser och behov så är det inte alltför svårt att köpa kalsonger på nätet. Men i och med att nätet erbjuder många olika stilar, material och passformer så kan det vara bra att veta var du börjar.

Välj bästa e-handelsbutiken för kalsonger för män och pojkar

Idag kan du enkelt hitta en bra kalsongbutik online med ett brett sortiment. En av de bästa källorna för svenska konsumenter är Kalsongshopen där du finner kända märken, klassiska boxers såväl som bambukalsonger. Med denna butik som bokmärke i din browser kan du dra nytta av följande strategi:

Steg 1 – Lär dig din storlek på kalsonger

Om mamma har köpt dina kalsonger ända sedan du slutade med blöjor så kanske du inte har tänkt på vad som står där på lappen. Den mest avgörande faktorn för att köpa rätt underkläder är ju att få rätt storlek.

Varumärken kan variera något i storlek så hänvisa alltid till det specifika märkets storlekstabell som vanligtvis finns tillgänglig på produktsidan. Om du är mittemellan storlekar så rekommenderas det generellt att välja den större storleken för komfort. Kom ihåg att mäta din midja noggrant. För snävt kan vara sammandragande och obehagligt, och för löst kan leda till brist på stöd.

Steg 2 – Lär dig mer om olika stilar

Det finns flera stilar av herrunderkläder tillgängliga som briefs och boxers av olika slag. Varje stil har sina unika egenskaper och syften.

Briefs: Dessa kallas också för y-front kalsonger eller klassiska kalsonger. De är idealiska för vardagsbruk och fysisk aktivitet med ett utmärkt stöd och en snygg passform. De är mindre benägna att hopa sig eller glida upp.

Boxershorts: Det här är en hybrid av briefs och boxers. Du får täckning från midjan till några centimeter ner övre låret vilket ger utmärkt stöd och komfort. De är lämpliga för fysiska aktiviteter och vardagskläder.

Boxers: Dessa ger minst stöd men ger maximal rörlighet och andningsförmåga. De är perfekta för vardagskläder och för dig som tycker om den öppna och luftiga känslan.

Trunks: Trunks är kortare än boxershorts men ger samma nivå av stöd. De fungerar bra under slim-fit byxor eftersom de sitter tätt mot kroppen. Här är det förstås viktigt med ett mjukt tyg som inte irriterar din hud.

trunks
Trunks sitter bra när du rör på sig och kan ha roliga motiv

Steg 3 – Lär dig mer om material

Det finns faktiskt likheter mellan att köpa kalsonger online och att köpa alkohol, leksaker eller andra prylar och det är att du kan göra dig en god uppfattning om känsla och kvalitet bara genom att läsa produktbeskrivningen. Detta är viktigt att göra med tanke på material. Herrunderkläder är gjorda av en mängd olika material som kan vara mer eller mindre lämpliga för dina behov.

Det finns kalsonger av:

Bomull: Andningsbart, bekvämt och lättskött. Bomullsunderkläder är idealiska för vardagsbruk. Dessa kalsonger kan du ofta tvätta på högre gradantal vilket innebär god hygien. Det går också att hitta kalsonger av ekologisk bomull som är utan gifter.

Modal: Detta material är mjukare och bättre absorberande än bomull. Modal underkläder är perfekta för träning eller varmare klimat.

Nylon/Spandex: Dessa syntetiska material är hållbara, töjbara och snabbtorkande. De är idealiska för träning, sport och andra fysiska aktiviteter.

bambutyg
Du kan även välja kalsonger av naturligt bambutyg!

Steg 4 – Läs kundrecensioner!

Kundrecensioner kan ge ovärderliga insikter om produkten. Leta efter recensioner som nämner kvalitet, hållbarhet, komfort och passform. Var särskilt uppmärksam på recensioner från kunder som har behov och krav som liknar dina. Deras kommentarer kan ge dig en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig. Du kan använda dig av källor som Reco för recensioner eller så ställer du en fråga i ett forum där det finns plats för trådar om underkläder.

Här på Butiktorget finner du ju också användarrecensioner för många produkter. Glöm inte bort att hjälpa till. Om du själv har köpt något så bör du lägga en kommentar om detta online. Det blir bra karma som du har nytta av då du själv behöver få lite vettig input från andra konsumenter!

Steg 5 – Tänk på saker som returpolicy

Även med noggrann efterforskning och övervägande kan du ibland behöva returnera eller byta föremål du köper online. Se till att nätbutiken har en generös retur- eller bytespolicy innan du gör ett köp. Förstå deras procedur, returperioden och vem som betalar för returfrakten.

Om vi tar nämnda Kalsongshopen som exempel så går det bra att returnera en förpackning som inte har öppnats. Det är ju bra eftersom du knappast själv vill köpa kalsonger som någon annan har haft på sig tidigare. Detta är också helt i enlighet med svensk konsumenträtt vad gäller returnering av varor.

Här är fler tips på hur du kan tänka som konsument då du handlar:

Steg 6 – Satsa på välrenommerade varumärken

Att köpa från välrenommerade varumärken säkerställer att du köper kvalitetsprodukter. Leta efter märken som är specialiserade på herrunderkläder och har positiva kundrecensioner. Det är ganska vanligt att märken på kalsonger som är populära har användarrecensioner från många olika länder.

Detta gör det mycket lättare för dig att hitta rätt. Med detta sagt så är det klart att det kan finnas ett mindre känt märke som gör helt fantastiska underkläder. Ibland lönar det sig att vara lite äventyrlig. Detta särskilt när det blir rea eller om du köper underkläder från en outlet med priser som inte känns som en risk.

ditt val
Dina kalsonger är ditt val så välj det som passar dig allra bäst!