Logga in / Registrera

fodrade gummistövlar

Fodrade gummistövlar – Läs detta innan du köper fodrade gummistövlar!

När det blir kallt och ruskigt är det otroligt skönt med skor som inte släpper in vatten men som inte blir svettiga. Med fodrade gummistövlar som har god passform så kan du känna dig bekväm regniga dagar. Men hur ska du välja rätt fodrade gummistövlar barn och vuxna trivs i?

Innan du seglar in på en skobutik för att köpa regnkläder och se på fodrade gummistövlar dam, herr och barn så bör du läsa dessa viktiga punkter att tänka på.

Fodrade gummistövlar ska vara bekväma!

Du vill inte gå omkring och uppleva det som att du halkar omkring i stöveln eller att den liksom kippar. Det här kommer inte att hända om du köper ett par kvalitetsgummistövlar med foder. Ett par Tretorn fodrade gummistövlar dam och herr kan använda är gjorda för att vara bekväma!

Bekvämt innebär flera saker:

 • Gummistövel foder ska vara mjukt och skönt.
 • Det ska finnas god stötdämpning framtill och baktill på gummistöveln.
 • Med öglor fram och bak blir det enklare att dra på stöveln.
 • Du bör få god passform för din typ av fot. Detta ska du mäta innan du köper så att du vet att modellen du valt är bra för din fot.

Betänk hur du ska använda gummistövlar fodrade

Användningen kommer att påverka vilken typ av stövel du väljer. Det kan ju vara okej med en högre gummistövel som är utan foder om du ska stå och fiska med den och en lätt regnjacka en varm sommardag.

Användningsområden att ponera:

 1. Lek – Tetorn gummistövlar barn kan leka i är ett bra val men det finns fler modeller och märken som passar den som ska leka i blöt sand och hoppa i pölar. Kavat fodrade gummistövlar kan vara ett mycket bra val liksom fodrade gummistövlar för barn Viking tillverkar.
  Tänk på att giftfria barn leka bäst. Det finns numera gummistövlar av naturgummi och säkra plaster som vare sig barn, vuxna eller naturen skadas av!

  fodrade gummistövlar barn

 2. Promenader i skogen – Det är halt och blött och ibland sjunker man ner lite i en mosse. Om du ska ut och promenera med dina gummistövlar fodrade med skönt foder så bör du välja en modell med gott grepp.
 3. I vardagen i staden – Visst kan du gå till jobbet med dina fodrade gummistövlar! De kan vara formade för att se ut som vilka kängor som helst. Den stora skillnaden är att de inte släpper in vatten så att du slipper sitta med blöta tår vid ditt skrivbord!
 4. Friluftsliv – Gummistövlar för fiske och andra friluftsaktiviteter måste ha rätt form. Det kan handla om att de ska vara högre och eventuellt att det ska gå att matcha med regnkläder som sluter tätt hela vägen upp över ben och bak.

fodrade gummistövlar herr

Du måste få ett bra grepp med gummistöveln

En annan sak som du absolut ska ponera oavsett hur du ska använda ett par gummistövlar är det grepp de ger. Det är ganska vanligt med halkolyckor i Sverige på grund av att fotgängare inte har bra skor på sig. Sulan får inte vara hal undertill. Det blir ju en omöjlighet en regnig dag. Ska det vara gummistövlar barn går säkert i är det ännu viktigare.

gummistövlar sula

Läs alltid information om själva undersidan av gummistöveln. I fodrade gummistövlar för barn test så tar man alltid upp detta. Det är ju inte så dumt att ta reda på hur en gummistövel kommer att klara dagar då det regnar och plötsligt blir minusgrader. Då vill du att ditt barn går säkert mellan lekplats, bil och inomhus!

Snygga gummistövlar med foder är en möjlighet

Om du oroar dig för att fodrade gummistövlar herr och dam är fula så har du inte hängt med i utvecklingen. Idag finns det så snygga modeller. Fodrade gummistövlar dam och herr påminner en hel del om andra typer av skor.

Om du tar en titt på Tretorn fodrade gummistövlar dam så ser du att de påminner en hel del om ridstövlar som är låga. De ser riktigt snygga ut! Dessutom finns det fodrade gummistövlar från Tretorn och andra märken i olika färger. Du måste inte ha ett par neutrala i svart när det finns färger som grönt och blått.

snygga gummistövlar dam

Gummistövlar barn fodrade kan förstås komma i riktigt fina färger och mönster. Kavat gummistövlar fodrade för barn är hur fina som helst. De finns i starka färger såväl som i mönster som påminner om figurer som Pippi Långstrump.

Tretorn fodrade gummistövlar för barn kommer också i fina färgkombinationer som gör att det blir lite extra kul att ha stövlarna på sig. Det är inte alls ovanligt att gummistövlar fodrade barn älskar att ha på sig används även då det inte regnar!

fodrade barn gummistövlar

Det ska gå att tvätta fodrade gummistövlar!

Oavsett om du är på jakt efter fodrade gummistövlar herr trivs i eller ett par gummistövlar fodrade för dam eller barn så är det klart att det ska gå att tvätta stöveln. Foder ska torka snabbt och stöveln ska lätt kunna bli fri från lera och smuts.

Var dock medveten om att du måste tvätta fodrade gummistövlar på rätt sätt. De ska inte utsättas för hög värme. Torka på torkställ i ett varmt rum. Är det bra stövlar tar det inte lång tid innan de är torra och redo för användning.

tvätta fodrade gummistövlar

Var ska du köpa fodrade gummistövlar?

Om du vill köpa fodrade gummistövlar ska du göra det online. Det finns flera skäl till detta.

De 3 främsta är:

 1. Du får tillgång till ett stort sortiment
 2. Du kan få bästa fodrad gummistövel pris tack vare att du kan jämföra
 3. Du hittar snabbt rätt typ av stövel för dig, din partner och ditt barn!

När du handlar online är det lätt att komma fram till rätt storlek genom att se på storleksguiden för stöveln. Du vet antagligen sedan tidigare vad som passar dig då du är på jakt efter fodrade gummistövlar dam och herr. För barn får du kanske gå upp en storlek från förra säsongen.

gummistövel fiske

Om det inte blir rätt kan du snabbt byta. Då är det bra att du väljer en svensk skobutik online där du har fria returer. Det här är faktiskt inte alls särskilt komplicerat. Dessutom är det sällan nödvändigt då just gummistövlar har en form som passar de flesta. Vet du längden och bredden på dina fötter så bör du finna bästa fodrade gummistövel för dig lätt som en plätt online!

Rekommenderade produkter

Relaterade butiker