Logga in / Registrera

regnjacka

Dags för regnjacka – Hitta bästa regnjacka för dam och herr!

Regnet kommer, det vet vi med säkerhet. Historiskt sett är Sverige ett land som har gott om nederbörd och så lär det förbli. Därmed är regnjackor ett måste för den som bor i vårt avlånga land. I varje fall om du vill kunna gå ut utan att bli genomsur.

En regnjacka dam är i grund och botten jackan som är för henne och en regnjacka herr är för honom. Men nu måste vi inte snöa in oss på semantiken. En bra regnjacka är jackan som du kommer att trivas i. Vi tar en titt på vad du ska tänka på då du är på jakt efter bästa regnjackan för vinter, vår, sommar och höst!

Regnjacka för vår och sommar

När det inte kommer att vara så kallt behöver du inte en fodrad regnjacka. Det räcker gott och väl med regnkläder som har ett tyg som kommer att låta vatten rinna bort från dig och dina kläder som finns under jackan. Det är väldigt viktigt med tyg som klarar tvättar utan att försämras.

Faktum är att du även på vintern kan ha den här typen av regnjacka som du har på dig ovanpå din vanliga vinterjacka. Det blir kanske lite bylsigt men för många kan detta fungera alldeles utmärkt för att få regnskyddet då det blir regniga vinterdagar.

Fodrad regnjacka för vintern

När det blir riktigt kallt är det förstås skönt om jackan du har också klarar av regnoväder. En fodrad regnjacka kan i grund och botten vara samma sak som en vinterjacka som klarar vatten galant. På vintern blir det riktigt kallt och det kan regna is.

Välj en fodrad regnjacka med:

  • Krage så att du slipper få in kall luft och vatten i nacken
  • Dubbel knäppning så att det verkligen sluter tätt runt hela kroppen
  • Rätt längd så att du kan luta dig mot eller sitta på blött underlag utan att det känns
  • Färg som passar dig och som inte snabbt blir missfärgad

Hur varm en regnjacka med foder är beror helt och hållet på design och det foder den har. Om du vet att du kommer att cykla, gå och vara ute i vinterregn mycket kanske du ska se närmre på en vattentät vinterjacka hellre än en fodrad regnjacka.

Det finns ju fodrade regnjackor som är mer lämpade för vårregn och sommarregn. Dessutom måste du tänka lite på den aktivitet som du kommer att utsätta jackan för.

Beakta om den ska vara bra för:

  • Vandring och camping
  • Sport som jogging
  • Cykling (då kanske du vill ha tillhörande regnbyxor)
  • Daglig användning (då bör den torka snabbt)

Snygg regnjacka dam kan trivas i

Regnjackor kan vara så snygga om de har en design som är i enlighet med din smak och tycke. Här är det flera saker som spelar in. En gul regnjacka kan vara drömmen för dig medan en annan person tycker att gula regnjackor är barnsliga eller påminner om vägarbeten.

gul regnjacka

Du kanske vill ha något i naturnära färg eller tvärtom en regnjacka dam med ett riktigt annorlunda mönster och skarpa färger. En fodrad regnjacka dam kan se ut som en helt vanlig jacka och vara mycket moderiktig. Det gäller bara att söka och hitta den design som talar till dig.

Kanske vill du ha en regnjacka som matchar dina stövlar. Det är inte alls omöjligt. Ta en titt i alla de butiker som säljer regnkappor och jackor för att hitta rätt färg och mönster i enlighet med dina regnstövlar!

Även om du kanske är ute efter en billig regnjacka ska du inte underskatta känslan av att ha en fin regnkappa dam med design som du blir glad av och känner dig fin i. Det är klart att du ska känna dig snygg även då det regnar!

Regnjacka eller regnkappa dam, är det samma sak?

Nu måste vi förstås reda ut det där med jacka och kappa. En regnjacka för dam är en kortare variant medan en regnkappa dam kan ha på sig kan gå hela vägen ner till stövlarna.

regnkappa dam

Herrjackor mot regn och för friluftsliv

När vi ser på regnjackor för män så kan det vara modeller som är renodlade regnställ såväl som modeller som ser mer ut som jaktjackor. Män behöver också skydd mot regn och är inte mindre intresserade än kvinnor av snygg design. Det finns riktigt fina regnjackor herr och det går att matcha dessa med regnjackor dam om så önskas. Hela familjen kan gå i gula regnjackor!

regnjacka herr

Hur ser skyddet över huvudet ut?

En huva är skönt att ha när det blåser regn och is! Men det är ju inte alltid som man behöver den där huvan. Då kan det vara skönt med en plats att lägga in den i. Det här ser bra ut och är också bekvämt. Fast finare regnjackor som ser ut som vanliga jackor kan ha huvor som lägger sig fint baktill när de inte används.

Något som kan vara bra att tänka på är om du till exempel vill ha en regnkappa med huva som går över en hjälm. Inte så dumt när du cyklar iväg på din damcykel då det regnar! Då behöver du en extra stor huva. Dessutom är det bra om det finns snörning så att du kan snöra till huvan så att den inte blåser av.

Fodrade regnkappor som är för vinterbruk kan också ha en krage i samband med huvan. Den kan du knäppa till runt halsen för att få ett extra gott skydd mot regn och rusk.

regnjacka dam

Glöm inte det där med fickor!

Tänk också på det praktiska om du är ute efter en regnkappa dam eller ett regnställ för cykling och löpning. Var ska du lägga nycklarna? Det är väldigt bra om det finns fickor och de bör vara enkla att nå. Om det finns en ficka utan blixtlås är det inte så praktiskt då du kommer att sporta med regnjackan.

Se närmre på hur fickor är utformade. De bör vara enkla att använda och också tillräckligt djupa för att du ska få plats med det som du vill ta med dig. När det gäller regnjackor för barn är det också viktigt med enkla blixtlås och knappar som barnet lätt kan hantera med vantar.

Rekommenderade produkter

Relaterade butiker