Logga in / Registrera

gå ner i vikt

De 5 viktigaste sakerna för att gå ner i vikt

Vad behöver du för att gå ner i vikt? En plan, motivation, ett gym, en stödgrupp? Det finns mycket som kan vara viktigt när du har bestämt dig för att bli av med vikten som utgör ett hälsoproblem för dig. Mycket kan du få gratis.

Du kan till exempel använda en BMI-räknare online för att komma fram till vad en bra vikt skulle vara för dig. Dessutom kan du dra nytta av riktigt bra videos och poddar som peppar och ger dig mer information om hur du går ner i vikt på ett hållbart sätt.

5 saker du kan behöva för att gå ner i vikt:

  1. Träningsverktyg

Du behöver röra på dig mer för att gå ner i vikt. Inte bara för att du på detta vis kan bränna fett. Det är viktigt att bli av med det glukosöverskott som de allra flesta lider av. När du rör på dig kan dina muskler bränna glukosen som annars riskerar hamna i levern och bli till farligt leverfett.

Hur du tränar beror på vad du gillar. På butiker som Gymgrossisten finns det träningsredskap för hemmet. Men du kan lika gärna skaffa trummor och spela intensivt flera gånger per dag. Det är också träning!

  1. God kost

Du behöver också äta bra mat och då kan det behövas saker som vattenfilter för rent vatten som du dricker och lagar mat med. Just vatten är viktigt när det handlar om hälsa. Kanske vill du se på metoder för att dricka mer om du behöver det.

god kost
Du behöver äta på rätt sätt för att gå ner i vikt

Fundera på hur du vill äta och vad som krävs för detta. Den som älskar popcorn kan skaffa en luftpopcornmaskin som inte kräver någon olja. Om du gillar ekologisk sallad kanske du ska fundera på vad du skulle kunna odla i din trädgård med några enkla trädgårdsredskap.

  1. Tid till träning och god kost

Okej, tid är inte en sak, men den behöver du för att få till regelbunden träning och vällagad kost. Ibland kan du göra smarta saker som att cykla eller ta sparkcykeln till jobbet. Då får du ju in de där 30 minuternas rörelse per dag som krävs för att din viktnedgång ska komma igång.

Här är några tips på hur du får tid för träningen:

  1. En metod eller diet

Det är också smart att hitta en metod som passar dig. Idag finns det en massa metoder för viktnedgång. Du kan testa LCHF eller kanske Medelhavsdieten. Lär dig mer om de olika vägarna och fundera lite på vilka fördelar och nackdelar de har.

  1. Ett forum med lika sinnande

Det är också bra att hitta ett forum med andra som liksom du jobbar med viktnedgång. Du kan finna forum på nätet och det kan också finnas lokala viktminskningsklubbar. Viktväktarna är ett exempel på detta men då kostar det förstås pengar att vara med.

Du kan också skapa en egen stödgrupp med vänner och familj. Ni måste inte banta på samma vis. Det fina är att ni tillsammans kan komma vidare och ge varandra stöd på vägen mot era individuella viktmål.

Oavsett om det handlar om att ha en ansvarsfull partner eller att söka vägledning från en registrerad dietist eller annan sjukvårdspersonal så kan stöd hjälpa dig att hålla dig motiverad och på rätt spår.

Rekommenderade produkter

Relaterade butiker