Logga in / Registrera

Förbränningstoalett

En toalett som inte kräver koppling till avlopp men som inte är samma sak som en mulltoa, finns det? Ja, idag kan du välja att installera förbränningstoalett som förbränner avföring och toalettpapper på ett effektivt vis. På så vis blir du oberoende av det allmänna avloppssystemet men du behöver fortfarande lite energi till förbränningen.

Hur fungerar en förbränningstoalett?

En förbränningstoalett är gjord för att bränna det avfall som samlas i den. Den ser ut som en vanlig toalett men i förbränningstoaletten finns det ett system för förbränning. När du trycker på knappen för att spola så kommer det du lämnat i toaletten att brännas intensivt.

Kvar blir aska som du då och då får tömma från ett fack som finns längst ner. Det som är så fördelaktigt med en förbränningstoalett är att du slipper dålig lukt och du behöver inte vänta månader och år på att avfallet ska bli till jord så som är fallet med ett utedass.

Det krävs lite energi

När du ser på förbränningstoalett pris ska du komma ihåg att toaletten måste få energi på något vis. Det krävs el för att sköta förbränningen. Nu kan du förstås ordna med detta med hjälp av batterikraft. Därmed kan du faktiskt ha din förbränningstoalett på ett landställe som fortfarande inte är kopplat till elnät eller avloppssystem.

Om du är fiffig kan du till och med driva din förbränningstoalett med solkraft eller vindkraft. Då kan du se det enda förbränningstoalett pris du måste ha råd med själva priset för toaletten och för vissa uppgraderingar eller reparationer.

Men om du väljer ett bra märke som Separett så bör du inte ha några större kostnader för underhåll. Det här är förbränningstoaletter som är enkla att sköta. Installerar du bara på rätt sätt så bör det inte bli några problem så länge som användningen är i enlighet med instruktioner.

förbränningstoalett papper

Var kan du behöva en förbränningstoalett?

Du kan ställa in en förbränningstoalett som Separett i ditt vanliga badrum eller i ett rum som du avser fungera som toalett på ditt landställe. Friheten är stor för det krävs ingen avancerad installation. Ta alltid reda på hur den modell du är intresserad av ska installeras.

Det kan vara så att du ska borra hål i vägg om det inte finns något fönster. Men i grund och botten är den här typen av toalett gjord för att kunna användas överallt. Du får en mycket bekväm toalett även platser som är långt från civilisationen.

förbränningstoalett sitta

Förbränningstoalett - Rekommenderade produkter

Förbränningstoalett - Fakta

  1. En förbränningstoalett kan delas av upp till 6 personer. Om det bor fler i hushållet är det att rekommendera att installera minst 2 förbränningstoaletter.
  2. I slutändan blir det ett lägre förbränningstoalett pris för du slipper ju den vattenräkning som en vanlig toalett innebär.
  3. En förbränningstoalett behöver lite el såväl som till- och frånluft för att fungera som tänkt.
  4. Kostnaden för att använda en förbränningstoalett ligger på mellan 0.25 till 2 kronor per användning beroende på märke och modell.

Förbränningstoalett - Frågor och svar

  1. Vad kostar en förbränningstoalett?

Du får räkna med omkring 25 000 kronor för en bra förbränningstoalett.

  1. Kan jag kissa i en förbränningstoalett?

Det går bra att kissa i förbränningstoaletten.

  1. Hur ofta behöver jag tömma askan ur min förbränningstoalett?

Det beror på kapacitet men räkna med en till två gånger per vecka. Kanske mer kanske mindre.

  1. Hur många kan använda en förbränningstoalett?

Det brukar vara upp till 4 eller 6 personer per förbränningstoalett. Det här beror på att toaletten måste ha pauser mellan varje användare för att fungera som den ska.

Relaterade butiker