Logga in / Registrera

Förlovningsring

Det finns en ring som är lite extra rolig att tänka på. Om du planerar ställa en viktig fråga om er gemensamma framtid så är du antagligen på jakt efter en förlovningsring. Eller så har ni kommit överens om att köpa förlovningsringar tillsammans. Nu diskuterar ni om det ska vara förlovningsring i guld eller kanske förlovningsring med diamant…

Förlovningsring man blir nöjd med

Det spelar ingen roll om du tänker dig en förlovningsring vigselring kombination eller om du vill ha en enkel förlovningsring som du sedan byter ut mot vigselring. Det är otroligt viktigt med en ring som du blir nöjd med.

Du kan få förlovningsring inspiration online genom att se på bilder. Det här är en bra start. Ta en titt på förlovningsring i guld av olika färg. Kanske tycker du att vitt guld är finast. Men du får ju samma färg med andra metaller som silver och platina.

Tänk också på känslan. En förlovningsring man gillar har en form som känns skön mot fingret. Det kan verka poppigt och coolt med en annorlunda kantig form. Men tänk lite på hur det kommer att kännas mot fingret då du bär den ringen dygnet runt.

förlovningsring guld

En förlovningsring man har råd med

En annan sak är förstås priset på ringen. En förlovningsring med diamant kostar ju lite mer än en enklare förlovningsring av guld eller silver. När du ser på design för förlovningsringar kan du upptäcka att det finns billiga förlovningsringar som är otroligt vackra.

Om du kan tänka dig ett billigare material och en tunnare ring så behöver det inte bli så dyrt. Dessutom kan du köpa förlovningsring online till ett bättre pris. Passa på då en smyckesbutik online ger rabatter. Har ni planerat förlovningen i god tid kan ni ju hålla utkik och köpa när det blir billigare.

förlovningsring diamant

Så du ska överraska med förlovningsringen

Ta reda på storlek på ring genom att kolla en annan ring i smyg eller att mäta fingrets omkrets då personen sover. Du kan använda tråd eller papper för att göra detta. Vet du bara storleken kan du beställa en förlovningsring online och sedan överraska.

En del väljer att presentera en ring i allmän storlek för att sedan beställa rätt storlek när frieriet är över. Det kan vara smart om du inser att det blir för svårt att i all hemlighet ta reda på ringfingrets storlek.

För att ta reda på vad som gillas går det ju att se på förlovningsring inspiration rent allmänt och prata om vilka material som är fina och liknande. Det ger dig tips om vilken typ av förlovningsring som skulle kunna passa bäst.

Förlovningsring - Rekommenderade produkter

Förlovningsring - Fakta

  1. De flesta vill ha ädelmetall i sin förlovningsring. Det kan bero på att det här är ett smycke som kommer att sparas och kanske skickas vidare till barn och barnbarn.
  2. Du kan använda samma ring för förlovning och vigsel. Men en förlovningsring man sätter ihop med vigselringen kan vara fint då ni vill göra en ringceremoni som är unik både vid förlovning och vigsel.
  3. Det finns varierad design för förlovningsringar. Du behöver inte ha en klassisk förlovningsring av guld. Det går också att välja färger och mönster som påminner om en viss stil som du tycker om.
  4. I Sverige är det vanligast att ha förlovningsring utan diamant och att istället låta vigselringen har inslag av ädla stenar.
  5. I Sverige såväl som i våra nordiska grannländer bär både han och hon förlovningsring.
  6. Det finns inga regler för vad en förlovningsring ska kosta. I USA finns det en tradition om att den bör kosta som tre månadslöner. Fast det gäller ju inte i Sverige!
  7. Förlovningsringar män bär är för det mesta enkla och släta. De har väldigt sällan inslag av ädelstenar.
  8. Förlovningsringen bärs traditionellt på vänster ringfinger.

Förlovningsring - Frågor och svar

  1. Vem ska köpa killens förlovningsring?

Det beror på hur frieriet går till. Egentligen är det inte tradition att en man bär förlovningsring. Men om han vill det går det ju att beställa två ringar samtidigt. Då är det mannen eller ni gemensamt som betalar.

  1. Vad skriver vi i förlovningsringen?

Ni kan gravera in era namn samt datum för förlovning.

  1. Var kan jag köpa förlovningsring?

I smyckesbutiker eller i antikhandeln om du vill ha något antikt. Det enklaste kan vara att köpa förlovningsringar i smyckesbutiker online. De har stora sortiment och gör det lätt att skaffa två ringar i samma stil.

  1. Kan vi ha förlovningsringar av silver?

Det går alldeles utmärkt med förlovningsringar av silver. Många föredrar dock förlovningsring i guld.

  1. Vad kostar en förlovningsring?

En enklare förlovningsring av guld kommer att kosta omkring tusen kronor och mer. Förlovningsring med diamant kan kosta som en begagnad bil och mer!

Relaterade butiker