Logga in / Registrera

tjejrum inspiration ungdomsrum

Tjejrum inspiration – Fina rum för 13 åringar

Ungdomsrum, tjejrum, flickrum… Vi pratar om rummet för en tjej som går i skolan och sysslar med mycket annat på fritiden. Hur ska du inreda ett ungdomsrum för tjej på ett smart och mysigt sätt? Här kommer lite tjejrum inspiration för ungdomsrum som är lite mer än ett rum att sova i.

En plats att plugga på i rummet

Det spelar ingen roll om hon tycker om att studera eller inte. Ett tjej rum för en 13 årig tjej behöver en plats för plugget. Det innebär ett bra skrivbord såväl som en stol som är skön att sitta på för lite längre stunders studerande.

Ta också en titt på hur skrivtavlor till företaget kan vara minst lika bra i fina rum för 13 åringar. En skrivtavla som du fäster på väggen kan rentav inspirera till saker som:

  • Bättre koll på schema för läxor
  • Anteckningar för att fundera mer på saken
  • Anteckningar av favoritcitat
  • Påminnelser som gör att hon inte glömmer

En skrivtavla på väggen är ju tjejrum inspiration i ungdomsrum där det är hon som påverkar hur det känns i rummet. Ord, bilder och annat betyder så mycket för tonåringar och på en skrivtavla är det enkelt att byta och uppdatera.

Inredning för smink och tankar

Det är också klokt att inreda med ett sminkbord i tjejrummet. Här kan hon ha sina borstar, hårsaker, smink och mer. Sminkbordet är dessutom en väldigt fin inredningsdetalj. Det passar perfekt i tjejrum och fina rum för 13 åringar.

Med en spegel så blir det lätt så att man sitter en stund vid detta bord och bara tänker och funderar.

Kika i detta klipp från Glappet vid 1.59 för kreativ användning av sminkbord:

Plats för fritid och lek

Vad gäller lek och fritid så beror ju detta en hel del på vem damen som bor i rummet är. Om hon tycker om spelbord så kanske det är läge att ställa in ett biljardbord i miniformat eller ett fotbollsbord. Om det finns plats går det ju att inreda en hörna med detta syfte.

Tjejrum och fina rum för 13 åringar kan absolut ha inslag som kanske ses som lite barnsliga som en ribbstol för klättring. Sportintresserade tjejer kan se fördelen med detta då de vill köra lite träning hemma på rummet.

Förvaring på väggar och mer

Tjejrum och ungdomsrum för tjejer och killar behöver god förvaring. Om man inte kan ställa undan allt från böcker till sportprylar så blir det inte så mysigt. Det kan bli svårt att se rummet för alla saker.

Med bra hyllor, hurtsar och mer så blir det ordning och reda. Du kan ta en titt på Az Design möbler för att hitta möbler som används på kontor för detta. De är minst lika aktuella i ett ungdomsrum för tjej!

ungdomsrum tjej
Förvaring på snyggt sätt under sängar!

Viktigt med kvalitetsmöbler i tjejrummet

Det finns goda anledningar till att satsa på hög kvalitet på möbler i tjejrum och ungdomsrum. Betänk att bra inredning kan minska skärmtiden eftersom hon kan syssla med annat då inredningen bjuder in till det.

Även om det om några år kommer att finnas andra behov av färger och mönster så är kvalitetsmöbler som skrivtavla, stol, bord och en bra säng sådant som kan användas under många år framöver. Därmed kan det löna sig att satsa på kvalitet hellre än på billiga möbler.

Rekommenderade produkter

Relaterade butiker